HeadPower AR:ään sähköautojen latausasemat

HeadPower AR pystyy nyt havainnollistamaan, miltä sähköautojen latauspisteet näyttävät suunnitellussa ympäristössä.

Sähköautojen yleistyessä kiinnostus latausasemia kohtaan kasvaa koko ajan taloyhtiöissä ja omakotitaloasujien keskuudessa. Kuitenkin se, miltä asema lopulta näyttää ja miten se asettuu ympäristöönsä, herättää suunnitteluvaiheessa paljonkin kysymyksiä.

– Usein latausasemia asennetaan taloyhtiöiden pihoille esimerkiksi lämmitystolppien paikoille. Taloyhtiöissä tyypillisesti niin hallituksen jäseniä kuin muitakin osakkaita kiinnostaa, miltä oma kotipiha näyttää, kun latauspisteet ovat paikoillaan. HeadPower AR:stä saa käden käänteessä havainnollistavaa kuvaa, HeadPowerin tuotepäällikkö Toivo Nivala kertoo.

Ensimmäisessä vaiheessa sovelluksessa on kaksi latausasemaa. Toinen on maata vasten seisova jalustallinen versio ja toinen seinälle asennettava. Uusia malleja tulee markkinoille jatkuvasti, joten myös HeadPower AR:ssä näkyviä asemia kehitetään asiakaspalautteen mukaan.

AR-teknologiaa hyödyntävässä sovelluksessa mobiililaitteen näytölle ilmestyy kameranäkymän lisäksi laitemalli, jonka käyttäjä haluaa esittää todellisessa ympäristössä. HeadPower AR:llä pystyy latauspisteiden lisäksi lisäämään ympäristöön esimerkiksi muuntamoita ja jakokaappeja.

Tuoreimmat