Verkonrakennusblogi

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Tai jostain ihan muusta. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.

Vuosikymmen HePon kyydissä 

by | Nov 4, 2021 | Verkonrakennusblogi | 0 comments

Käyttäjän näkökulma, kuinka HeadPower Oy on palvellut asiakkaitaan vuosien aikana. 

Aloitin urani sähköverkkojen parissa yli vuosikymmen sitten. Ensimmäinen roolini oli maastosuunnittelijana paikallisessa sähköverkkoyhtiössä. Tehtävä vaati paljon teknistä osaamista, mitä en ollut saanut koulun penkiltä, joten opittavaa oli paljon.  

Muistan tuskailleeni sähköverkkojen vakiorakenteiden kanssa, joita oli kolmesta neljään kansiollista työpöydällä. Pitäisikö kansiota kuljettaa mukana työmailla vai opetella rakenteet ulkoa? Tähän aikaan netissä oleviin vakiorakenteisiin pääsi vain konttorilla, koska silloinen laitekanta ja yhteydet eivät mahdollistaneet työskentelyä kenttäolosuhteissa. Silloin en juuri kiinnittänyt huomioita rakenteet laatineeseen yritykseen, joku HeadPower se oli. Sama yritys oli laatinut myös yksiköt verkon rakentamiseen, jotka yhdessä vakiorakenteiden kanssa muodostivat selkeän ja ymmärrettävän kokonaisuuden. Tämä oli suureksi avuksi aloittelevalle suunnittelijalle. 

Työt jatkuivat sähköverkkoalalla, jossa töitä kuten rakentaminen, suunnittelu ja mittarointi, hallinnoitiin Työnohjaus-sovelluksella. Tämäkin HeadPower Oy:n toteuttamana. Panin merkille, että sovellus oli pitkälle räätälöity rakentamisen ohjaamiseen ja sovellus toimi suoraan selaimen kautta ilman, että se vaati työpöytäasennuksia. Olisi varmasti puhuttu pilvipalvelusta, jos sellainen käsite olisi ollut käytössä. Samoihin aikoihin sain, tasaisin väliajoin, HeadPowerin tiedotteen sähköpostitse laki- ja säädösmuutoksista. Vaikka näiden asioiden seuranta ei vastuulleni kuulunut, sain tiedotteen avulla hyvän kuvan alan tapahtumista –pienellä vaivalla.  

Työtehtävät vaihtuivat sähköverkkojen urakointiin, jossa sähköverkon käyttöönottopöytäkirjat tulivat tarkemmin tutuksi niin paperi kuin sähköisessä muodossa. Ilman valmiita lomakepohjia ja täyttöohjeita olisi käyttöönottotarkastuksen tekeminen määräysten vaatimalla tavalla varsin hankala tehtävä. Toinen merkittävä palvelu, joka urakointipuolella korostui, oli Headpower Ohjeisto vakiorakenteineen. Pelisäännöt työturvallisuuden ja ympäristöasioiden hallintaan olivat valmiiksi mietitty hyvin tarkasti, joka helpotti päivittäistä tekemistä huomattavasti. Työohjeet taas olivat avuksi yhteisen näkemyksen muodostamiseksi työmailla eri osapuolten välillä. 

Pitkäaikaisena HeadPowerin palveluiden käyttäjänä innostuin mahdollisuudesta siirtyä asiantuntijaksi organisaatioon. Työskenneltyäni HeadPowerilla olen huomannut, kuinka HeadPower aina ollut osana sähköverkkojen parissa työskentelyä, vaikka työnantaja ja tehtävät ovat vaihdelleet. Vuosien varrella on tullut selväksi HeadPowerin kyvykkyys ylläpitää ja kehittää tuotteitaan ajan mukana. Moni on varmasti huomannut parin viime vuoden aikana tehdyt isotkin kehitystoimenpiteet useisiin sovelluksiin. Myös uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti helpottamaan asiakkaiden arjen haasteita.   

Maailma muuttuu ja sen mukana myös HeadPower. 

Toivo Nivala

Tuotepäällikkö

 

Viimeisimmät blogikirjoitukset

IWM palvelee laatujärjestelmää

IWM palvelee laatujärjestelmää

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Tai jostain ihan muusta. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.Edellisessä blogissa kerroin,...

read more