Sähköverkkoalan työturvallisuusohjeistoon on tehty helmikuussa laaja päivitys. Kaikkiaan 21 ohjetta on päivityksen myötä muutettu ajantasaisiksi.  

Merkittävimmin muuttuneet kohdat löytyvät uuninluukku-varokekytkimen käyttö -ohjeesta sekä Kaapelivaunun kuljetus tiealueella -ohjeesta.

Uuninluukku-varokekytkimen käyttö (T4-55-1) -ohjeessa Työohjeosuus on päivitetty kokonaisuudessaan. Suosittelemme, että kytkimen käyttöohje kiinnitetään uuninluukkukytkimen läheisyyteen. Ohjeen tulostettava versio löytyy esimiesohjeiston kohdasta 6.23.

Kaapelivaunujen kuljetus tiealueella (T8-55-1) -ohjeeseen on tehty laajoja päivityksiä, sillä kaapelivaunujen käytön säädökset ovat muuttuneet merkittävästi. Traktoriin kytkettävien kaapelivaunujen enimmäisleveys on kasvanut 3,5 metriin. Lisäksi jatkossa voi rakentaa erikoiskuljetuslevyisiä kaapelivaunuja myös henkilö- ja pakettiautoilla vedettäviksi. Kuorma-autoilla vedettävien jarruttomien kaapelivaunujen – ns. hinattavien laitteiden – käyttö on muodostunut hankalaksi. Erityisesti käyttöä rajoittaa se, että kuorma-auton valmistajat ovat rajoittaneet jarruttomien laitteiden hinausmassat enintään 750 kilogrammaan.

Päivitetyt työturvallisuusohjeet antavat ajantasaisen tiedon siitä, minkälaisten säädösten mukaan tulee toimia.

Kaikki päivityksen yhteydessä tulleet muutokset ohjeistoon voi nähdä Työturvallisuusohjeiston yläpalkissa näkyvästä “i”-  eli muutosloki-painikkeesta.

Lisätiedot:
Ari Uotila tai Susanna Mattila
[email protected]