Haluan tiedottaa kaikille asiakkaillemme seuraavasta vanhentuneen Microsoft Internet Explorer -selaimen muodostamasta riskistä.

Microsoft on ajanut IE11 kehitystä alas jo vuodesta 2015 asti julkaistuaan Edge-selaimen. Microsoft on kuitenkin säilyttänyt IE11:n tuen, jotta isot yritykset voivat käyttää vanhoja järjestelmiään ja siirtyä hallitusti uudempiin selaimiin. Tästä johtuen IE11 ei ole enää pitkään aikaan tukenut selainpohjaisten sovellusten uusimpien toiminnallisuuksien kehitystä. Nyt myös Microsoft on itse kehottanut luopumaan IE:n käytöstä https://www.hs.fi/teknologia/art-2000005996329.html tai https://yle.fi/uutiset/3-10639797

HeadPower Oy poisti IE11:n tuetuista selaimista 1.1.2018 alkaen IE:n teknisten puutteiden ja niiden asiakkaillemme muodostamien riskien vuoksi. Internet-selain on kriittinen osa selainpohjaisia sovelluksia. Selaimen toimintaan pitää pystyä luottamaan, mitä ehtoa IE ei kuitenkaan enää täyttänyt. Ensisijaisesti tuemme nykyään Chrome-selaimen uusimman version käyttöä. Lisäksi tuemme myös Edge- ja Firefox-selainten uusimpia versioita parhaamme mukaan.

IE:n yleisesti tunnettujen tietoturva-puutteiden lisäksi sen puutteellinen toimintakyky on myös ristiriidassa EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimien henkilötietojen käsittelyn eheyden ja luottamuksellisuuden kanssa. Tiukasti tulkittuna IE:n käyttö on jo ristiriidassa tietosuoja-asetuksen 5§:n kanssa.

Tämän lisäksi nykyaikaisten sovelluskomponenttien käytössä IE-selaimen puutteet ovat jo niin vakavia, että palveluntuottajien on vakavasti harkittava koko käytön estämistä IE:llä. Tämä harkinta on käynnissä myös HeadPower Oy:ssä. 

Suositten kaikkia käyttäjiämme siirtymään pikaisesti Chrome-selaimen käyttöön.

Tietosuojaterveisin,
Timo Mutila