Verkonrakennusblogi

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.

Rukkaset naulaan

by | Apr 18, 2016 | Verkonrakennusblogi | 0 comments

“Nyt kyllä isken rukkaset naulaan”, kuului kaapeliasentajien taukotuvasta. Saattoihan tuossa lauseessa olla muutama voimasanakin matkassa, mutta ne on nyt jätettävä tästä julkaisusta pois. Markkinointiassari kehotti käyttämään siivoa kieltä.

Puukko oli lipsahtanut ja sormessa tykytti viheliäinen palkeenkieli. Työ jää nyt kesken ja tikattavaksihan tästä on kiiruhdettava. Mutta nämä käsineet – näittenhän piti olla viiltosuojattuja! Ja mitä vielä… Mistä senkin nyt muka olisi voinut tietää, onko nämä viiltosuojatut vai ei?

”Ja ennen kuin rukkaset iskee tosissaan naulaan, kannattaa varmistua myös niiden pistosuojausominaisuuksista”, julistaa paikalle kiiruhtanut työsuojelupäällikkö.

 

Tuttu tarina

Liekötyoasu tuttu tarina? Tapauksia toimialallamme ainakin riittää:

  • Kasvosuojus suli valokaaren vaikutuksesta. Asentaja luuli sen olevan valokaaren kestävä
  • Puukko viilsi sormeen. Asentaja luuli käsineiden olevan viiltosuojattuja.
  • Käytössä jännitetyökäsineet, jotka ovat niin jäykät, että niillä ei voi työskennellä. Asentaja ei tunnistanut niiden liian suurta jännitekestoluokkaa.
  • Ja niin edelleen…

Näitä kertomuksia kuulee toimialalla usein. Osa niistä löytyy myös VAARAT –tiedostosta.*

 

Mitä asialle pitäisi tehdä?

Ohjeella pääsee alkuun. Mutta sen on oltava lyhyt, selkeä ja kuvitettu – valistaa kaapeliasentajien taukotuvan kuuluvaääninen sekakuoro!

 

Selkeä kuvitettu ohje

Sellaisia on nyt tehty – tai ainakin tosissaan yritetty.

Selkeyteen ja tiiviiseen ilmaisuun on tosissaan pyritty ja kuvia on ainakin lisätty.

* VAARAT-tiedosto näkyy kaikille Työturvallisuusohjeiston käyttäjille. Voimme laittaa sen näkyviin pyynnöstä, mikäli sinulla ei ole pääsyä tuotteeseen. Portaaliin pääset kirjautumaan HeadPowerin kotisivuilta.  Tuote on maksuton.

Ari Uotila

Ari Uotila

Työturvallisuusohjeiston, Lakiseurannan, Vertaisryhmän, Perehdytystuen tuotepäällikkö

Viimeisimmät blogikirjoitukset

VerkostoGolf 2019 @Vihti Golf

Perinteinen VerkostoGolf tapahtuma vietettiin poikkeuksellisen kauniissa säässä juhannusviikon tiistaina Vihdissä. Sää oli tosiaankin poikkeuksellisen hyvä, jos sitä vertaa kahteen edelliseen vuoteen. Nimittäin viime vuonna tapahtuma järjestettiin Muuramessa ja...

read more

Tee-se-itse -työväline

Yllätyin siitä, kuinka paljon uusia innovatiivisia työmenetelmiä on toimialalle ilmaantunut.  On keksitty uusia tapoja rakentaa nopeammin, tehokkaammin ja edullisemmin. Tämähän on mahtavaa! Eteen tulleita ongelmatilanteita ratkaistaan esimerkiksi rakentamalla itse...

read more

Mikä ihmeen Appi?

Appi, applikaatio, sovellus, softa, ohjelma jne. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Internetin ja digitalisaation myötä maailma ”tiivistyy”, ja jokaisen on ollut pakko – tahtoen tai tahtomattaan – mukautua sen mukana. Eikä se välttämättä ole ollenkaan huono asia....

read more