HeadPowerin Työnohjaukseen, Maastosuunnitteluun ja Karttapalveluun on tehty joulu- ja tammikuussa päivityksiä. Päivitykset selkeyttävät sovellusten käyttöä ja mahdollistavat niiden monipuolisemman hyödyntämisen.

Työnohjauksen Kommentit-välilehdelle on lisätty näkyviin viestikohtainen jakelulista sähköposteille ja tekstiviesteille. Lista näytetään ennen viestin tallentamista ja lähettämistä.
— Useat käyttäjät toivoivat tätä parannusta, sillä sen avulla voi varmistaa ennen viestin tallentamista ja lähettämistä, että viesti lähtee myös sähköpostitse ja tekstiviestillä kaikille niille, joille kuuluukin. Selkeytimme ja yhdenmukaistimme myös Työpuu-välilehdellä näkyviä tietoja, joten nyt projektiin liittyvien eri töiden, vaiheiden ja osapuolten seuranta on entistäkin nopeampaa, HeadPowerin tuotepäällikkö Jukka Lampinen kertoo.

Maastosuunnittelun käyttämät Maanmittauslaitoksen taustakartta-aineistot on päivitetty tammikuussa. Samalla sovellukseen lisättiin uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat sen käyttöä. Maastosuunnittelun Yhteystiedot-sivun kautta otettaviin Excel-taulukoihin tulostetaan nyt mukaan myös suunnitelman ja kiinteistön perustietoja, mikä mahdollistaa taulukoiden entistä monipuolisemman käytön. Maastosuunnittelun lähettämissä sähköpostiviesteissä näkyy nyt myös jakelulista, joka selkeyttää viestintää. Korvauslaskelmatoimintoon on lisätty mahdollisuus arkistoida pois sellaiset HeadPowerin vakiokorvaustuotteet, joita yhtiö ei tarvitse tai käytä. Tämä tuo selkeyttä korvauslaskelmien laatimiseen ja ehkäisee virheitä.

Tarkastuslistoihin on tehty muutos, joka mahdollistaa useamman kuin yhden tarkastuslistan liittämisen kohteelle. Lisäksi tarkastuslistat voidaan nyt nimetä halutulla tavalla. Muutos mahdollistaa eri asioihin liittyvien tarkastuslistojen perustamisen töille tai suunnitelmille. Lisäksi tilaaja ja toimittaja voivat nyt luoda samasta työstä omat tarkastuslistansa.

Karttapalvelussa on nyt mahdollistettu töiden tarkempien sijaintien piirtäminen ja määrittäminen. Työlle piirretyt sijaintitiedot tulevat näkyviin, kun painaa sijaintipainiketta. Piirrettyjä sijainteja hyödynnetään muun muassa uutta sijaintihakutoimintoa käytettäessä. Uusi sijaintihakutoiminto mahdollistaa esimerkiksi tietylle alueelle osuvien kohteiden pikahaun niin, että hakuympyrään määritetään hakusäde ja klikataan karttaa. Töiden sijainti- ja tilatietoja voidaan siirtää myös esimerkiksi verkkoyhtiöiden julkisiin asiakaskarttapalveluihin. Lisäksi Karttapalveluun on tehty pieniä käytettävyysparannuksia. Esimerkiksi sovelluksen oikeaan ylänurkkaan on lisätty painike, josta kohteen tiedot saa avattua kokoruututilaan, mikä helpottaa vaikkapa tietojen muokkaamista.