Verkonrakennusblogi

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.

Mikä ihmeen Appi?

by | Oct 5, 2017 | Verkonrakennusblogi | 0 comments

Appi, applikaatio, sovellus, softa, ohjelma jne. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Internetin ja digitalisaation myötä maailma ”tiivistyy”, ja jokaisen on ollut pakko – tahtoen tai tahtomattaan – mukautua sen mukana. Eikä se välttämättä ole ollenkaan huono asia.

Älypuhelinten mukana ovat niihin tulleet erilaiset app’it eli applikaatiot, eli suomalaisittain sovellukset, jäädäkseen. Apple avasi ensimmäisenä oman sovelluskauppansa, App Storen, heinäkuussa 2008. Google Play (ent. Android Market) seurasi tiiviisti kannoilla avautuessaan kuukautta myöhemmin. Nyt, kun näiden julkistamisesta on kulunut 9 vuotta, voi appeja ladata lukemattomista eri sovelluskaupoista. Mainittakoon tässä esim. Amazon App Store ja Kiinan jätti, Baidu App Store. Pelkästään Googlen ja Applen kaupoista oli tämän vuoden puolivälissä ladattavissa yhteensä yli 5,5 miljoonaa appia. Mikähän lienee luku jos tuohon lisäisi kaikki maailman sovelluskauppojen appit?

”Onko siihen appia?”

Appeja löytyy joka lähtöön ja käyttötarkoitukseen. Viestimiseen, pelaamiseen, valokuvaamiseen, palveluihin, elämänhallintaan jne. Lista on loputon. Jos aiemmin palveluista ja niiden tarjoajista sanottiin, että ”Jos et ole netissä, ei sinua ole olemassa”, niin tänä päivänä samaa voisi verrata mobiilisovelluksiin. Vaikka palvelusi olisi maailman parhain, kärsii siinä vähintäänkin uskottavuutesi, jos ei sinulla ole siihen tarjota appia. Tähän on onneksi herätty ja käyttäjien vaatimuksiin alettu vastaamaan. Googlen ja Applen sovelluskauppojen appien tarjonta on kolmessa vuodessa kasvanut huikeat 120% (heinäkuu 2014 2,5 milj. vs. heinäkuu 2017 5,5 milj.). Epäilemättä, tahti ei tule ihan lähiaikoina hidastumaan.

No mitä niillä appeilla oikein sitten tekee?

Miksi sellaisia kannattaisi puhelimeensa ladata/asentaa? Appien hyödyt ovat helposti lueteltavissa; nopeus, helppous, käyttökokemus. Appit ovat suunnattu ja suunniteltu nimenomaan mobiililaitteille. Aiemmin, kun halusit avata – sanotaanko nyt vaikka jonkin sanomalehden – verkkosivun puhelimesi selaimen kautta, näpyttelit ensin sivuston osoitteen, odottelit sen latautumista, jotta pääsit lukemaan artikkeleita, joita joudut suurentaman näytöllä, jotta näet lukea tekstiä, joka taas johti siihen, että teksti ”vuosi yli” puhelimen reunojen taakse, ja joudut siirtämään näkymää lukiessasi (hengästyttää jo pelkästään tämä lause). Nyt tuon samaisen palvelun saat auki suoraan yhdellä ikonin näpäytyksellä puhelimesi näytöltä, ja koko sisältö mukautuu ja skaalautuu mobiiliystävällisesti. Voilá! Hyvästit tekstien tihrustamisille ja puhelimen edestakaisin kääntelylle (hakiessasi parempaa näkymää)! Appit siis tuovat palvelut nopeammin ulottuvillesi, ja niiden käyttö on huomattavasti vaivattomampaa – jopa miellyttävää.

Myös HeadPowerin palveluiden mobiilikäyttö on kasvussa, ja siksi tarpeeseen oli vastattava. Sovelluksen kehitystyö aloitettiin vuoden vaihteessa, ja ensimmäinen versio appista julkaistiin viime viikolla Google Play ja App Store’issa. Appi tuo HeadPower -portaalimme palvelut ulottuvillesi missä ja milloin vain, ja ennen kaikkea mobiiliystävällisessä muodossa. Nyt mm. portaaliin kirjautuminen ja tuotteiden avaaminen on vaivattomampaa, sekä esim. Työnohjauksen Kenttälaajennus ja Digipöytäkirjat toimivat entistä paremmin. Ja tämä on vasta alkua. Appia kehitetään koko ajan, ja lähitulevaisuudessa tulemme tuomaan lisää uusia, käyttöä helpottavia ominaisuuksia sovellukseen.

Itse odotan ainakin suurella mielenkiinnolla, mitä hienouksia kehitystiimimme mahtaakaan keksiä seuraavaksi? Lataa appi, niin pysyt sinäkin kehityksessä mukana ?

HeadPower mobiilisovellus

HeadPower App – esittelyvideo

Isabella Anderson

Isabella Anderson

Markkinointikoordinaattori

Viimeisimmät blogikirjoitukset

Vuosikymmen HePon kyydissä 

Vuosikymmen HePon kyydissä 

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Tai jostain ihan muusta. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.Käyttäjän näkökulma,...

read more