Verkonrakennusblogi

Tervetuloa HeadPower Oy:n blogiin! Täällä käsitellään ja keskustellaan infraverkosto- ja pilvipalvelualan ajankohtaisista aiheista ja uusimmista tuulista. Kirjoittajina ovat HeadPowerin eri alojen asiantuntijat.

Kemikaaliasiat jatkuvassa muutoksessa

by | Jun 1, 2017 | Verkonrakennusblogi | 0 comments

EU-lainsäädäntö ja samalla paikalliset säädökset tiukentuvat kemikaalien suhteen jatkuvasti. Yhä lisääntyvä määrä päivittäisessä käytössä olleita kemikaaleja poistuu käytöstä, kemikaalien valvonta tiukentuu ja työskentely kemikaalien kanssa tulee yhä tarkemmaksi.

Useat eri tahot säätelevät kemikaaleihin liittyviä säädöksiä eri näkökulmista. Osa näistä on puhtaasti maailmanlaajuista yhtenäistämistä, toiset lähestyvät asiaa käytön turvallisuuden kannalta ja osa onnettomuuksien estämisen kannalta. Lisäksi säädeltyä on pakkaaminen, kuljettaminen ja ylipäätään aineiden markkinoille saattaminen.

Ajankohtaista!

Varoitusmerkit

Yhtenä pyrkimyksenä näillä lukuisilla muutoksilla on harmonisoida maailmanlaajuisesti kemikaalien merkinnät ja käyttöturvallisuus. Siirtymäaika kemikaalien merkinnän suhteen päättyy ja vanhojen keltapohjaisten R- ja S- lausekkeiden sijaan tulee käyttöön ainoastaan punavalkoiset H- ja P- lausekkeet.

1.6.2017 käytössä on ainoastaan CLP-asetuksen mukaiset, koko EU:n alueella yhtenäiset varoitusmerkit.

Käyttöturvallisuustiedote ja altistumisskenaariot

Kemikaalintoimittajan- -jakelijan tai – maahantuoja tulee toimittaa kemikaalin mukana käyttöturvallisuustiedote.

Laajennettu käyttöturvallisuustiedote tarkoittaa altistumisskenaarioilla täydennettyä käyttöturvallisuustiedotetta. Altistumisskenaarioissa määritellään kemikaalien käytön toimintaolosuhteet ja riskinhallintatoimenpiteet kemikaalin turvalliselle käytölle. Laajennettuun käyttöturvallisuustiedotteeseen ollaan siirtymässä ja jokaisen kemikaalintoimittajan tulee sellainen viipymättä käyttöturvallisuustiedotteisiin lisätä.

Jenniliina Stenfors

Jenniliina Stenfors

Ympäristöohjeistojen tuotepäällikkö

Viimeisimmät blogikirjoitukset

VerkostoGolf 2019 @Vihti Golf

Perinteinen VerkostoGolf tapahtuma vietettiin poikkeuksellisen kauniissa säässä juhannusviikon tiistaina Vihdissä. Sää oli tosiaankin poikkeuksellisen hyvä, jos sitä vertaa kahteen edelliseen vuoteen. Nimittäin viime vuonna tapahtuma järjestettiin Muuramessa ja...

read more

Tee-se-itse -työväline

Yllätyin siitä, kuinka paljon uusia innovatiivisia työmenetelmiä on toimialalle ilmaantunut.  On keksitty uusia tapoja rakentaa nopeammin, tehokkaammin ja edullisemmin. Tämähän on mahtavaa! Eteen tulleita ongelmatilanteita ratkaistaan esimerkiksi rakentamalla itse...

read more

Mikä ihmeen Appi?

Appi, applikaatio, sovellus, softa, ohjelma jne. Rakkaalla lapsella monta nimeä. Internetin ja digitalisaation myötä maailma ”tiivistyy”, ja jokaisen on ollut pakko – tahtoen tai tahtomattaan – mukautua sen mukana. Eikä se välttämättä ole ollenkaan huono asia....

read more