Teema

Ajankohtaisia asioita ja mielenkiintoisia aiheita. Ohjeita, videoita, vinkkejä ja linkkejä sekä muuta hyödyllistä tietoa infraverkkoaloilla työskenteleville. Pysy kanavalla!

Teema:

CE-ajokortin suorittaminen

CE-ajokortti tarvitaan kokonaismassaltaan yli 3500 kg kuorma-auton ja kokonaismassaltaan yli 750 kg hinattavan ajoneuvon yhdistelmän kuljettamiseen, kun joko kuorma-auton kokonaismassa ylittää 7500 kg tai yhdistelmän kokonaismassa ylittää 12 000 kg.

Lisäksi kuorma-auton kuljettajalla pitää olla kuljetusalan ammattipätevyys. Sähköverkkoasentaja ei tarvitse kuljettajan ammattipätevyyttä, kun hän kuljettaa tavaraa, jota hän itse käyttää työssään.

CE-ajokortin suorittaminen ja ylläpito

Ajokorttikoulutus ja ammattipätevyyskoulutus ovat erillisiä suorituksia, vaikka ne yleensä hankitaan saman aikaisesti samalta kouluttajalta. Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyys on mahdollista liittää osaksi sähköverkkoasentajan ammattitutkintoa.

Ennen kuin voi suorittaa CE-ajokortin, kuljettajalla pitää olla joko C-, C1 tai C1E-ajokortti ja hänen tulee olla vähintään 21-vuotias. Kuljetusalan ammattitutkinnon suorittaneilla on mahdollista saada CE-ajokortti jo ennen kuin he ovat täyttäneet 21 vuotta.

Riippuen siitä mikä ajokortti kuljettajalla on ennestään, hänen tulee suorittaa tietty määrä teoria- ja ajo-opetusta. Opetusta annetaan sekä autokouluissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Opetuksen jälkeen tulee vielä läpäistä teoria- ja ajokoe.

CE-ajokortti on voimassa pääsääntöisesti viisi vuotta. Kuljetusalan ammattipätevyyden ylläpito vaatii 5 jatkokoulutuspäivän suorittamista viiden vuoden aikana.

Muita teemoja:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.