Jyväskyläläinen Alva-yhtiöt Oy ottaa käyttöön HeadPower Oy:n Infra Work Manager (IWM) -ohjelmiston. Aiemmin käytössä ollut rakennuttamisjärjestelmä korvataan IWM:llä, joka modernina ohjelmistona taipuu Alvan moninaisiin tarpeisiin. Alva-yhtiöt tytäryhtiöineen tuottaa ja jakelee sähköä sekä tuottaa, myy ja jakelee lämpöä sekä vettä omistamissaan verkoissa.

HeadPowerin IWM valittiin Alvan tekemään julkiseen markkinakartoitukseen vastanneista 13 ehdokkaasta. Uusi rakennuttamisjärjestelmä halutaan käyttöön jo vuoden 2022 alussa, joten valinta kohdistui järjestelmään, joka on mahdollisimman kattava ja jo valmiiksi tuotantokäytössä.

– Etsimme lähtökohtaisesti valmista järjestelmää. HeadPower on kehittänyt omaansa jo yli 15 vuotta, ja sitä käyttää useita kymmeniä energiayhtiötä Suomessa. Vakuuttavat referenssit vaikuttivatkin paljon valintaa tehtäessä, projektipäällikkö Tero Koskinen Alva-yhtiöiden tietohallinnosta sanoo.

Keväällä käytyjen neuvottelujen perusteella Alva valitsi HeadPowerin toimittajakseen. Toimitus- ja käyttöönottoprojekti jatkuu tämän vuoden loppuun asti, ja kaiken on tarkoitus olla valmiina vuoden 2022 alussa. HeadPowerilla on Jyväskylässä oma IWM-asiantuntijatiimi, mikä osaltaan helpottaa käyttöönottoa.

– HeadPowerin ihmisistä on syntynyt hyvin ammattimainen kuva, mikä herätti meissä luottamusta. Plussaa on myös yhtiön omistuspohja, josta ei löydy lyhytjänteisiä pääomasijoittajia vaan ohjelmaa itsekin käyttäviä verkkoyhtiöitä, Koskinen sanoo.

Alvalle tärkeitä uuden järjestelmän ominaisuuksia ovat raportoinnin ja analytiikan tuki sekä se, että järjestelmä saadaan helposti liitettyä integraatioin muihin käytössä oleviin tietojärjestelmiin.

– Alvan vaatimukset uudelle rakennuttamisjärjestelmälle ovat erittäin tiukat, mutta erittäin kokeneen tiimimme avulla pystymme toimittamaan vaatimusten mukaisen järjestelmän asiakkaan edellyttämässä aikataulussa, HeadPower Oy:n myyntijohtaja Heikki Juhola toteaa.

HeadPower Oy toimittaa suomalaisia pilvipalveluita infraverkkoyhtiöille. Vuonna 2001 perustettu edelläkävijäyritys vaikuttaa aktiivisesti infraverkkotoimialojen kehitykseen.

Alva-yhtiöt tytäryhtiöineen tuottaa ja jakelee sähköä sekä tuottaa, myy ja jakelee lämpöä sekä vettä omistamissaan verkoissa. Alvan pääkonttori sijaitsee Jyväskylässä. Vuonna 2020 Alvan liikevaihto oli n. 152 miljoona euroa ja konsernissa työskenteli n. 240 työntekijää.