Osana ohjeistotuotteiden historiallista uudistusta poistamme HeadPower Ohjeistoihin siirretyt vanhat ohjeistotuotteet käytöstä vaiheittain. Ensimmäinen isompi muutos tapahtuu 31.1.2020, jolloin Työturvallisuusohjeistot, Ympäristöohjeistot, VaRa Rakennekuvat ja laatuohjeet ja Materiaalisuositus löytyvät HeadPower Portaalista ainoastaan tuotteesta HeadPower Ohjeistot.

Uudistettu Ohjeistot-tuote julkaistiin joulukuussa, ja alkuvuoden aikana kaikki ohjeet siirretään sen alle. 

— Muutos on yhtä iso kuin 18 vuotta sitten, kun siirsimme ohjeet paperista portaaliin, HeadPowerin tekninen johtaja Timo Mutila sanoo.

Uudistuksen tärkein tavoite on ollut tehostaa ja helpottaa ohjeiden käyttöä niissä tilanteissa, kun kentällä tarvitaan nopeaa apua ongelmatilanteen ratkaisemiseen. Uusi yksittäinen ohje on avatessa hyvin tiivis. Sen alta löytyy selkeästi otsikoituja tietolaatikoita, jotka voi napauttamalla laajentaa auki samaan näkymään.

Ohjeita voi hakea selaamalla aihepiireittäin, avainsanoilla tai suodatustoiminnolla. Järjestelmä on alusta asti suunniteltu toimimaan niin, että käyttäjä ei joudu kulkemaan pitkiä polkuja löytääkseen tarvitsemansa tiedon. Katso pikaohje alla olevasta videosta.

Ohjeisto on uudistunut täysin, mutta käyttöoikeudet eivät muutu.

— Meillä on nyt yksi ohjeistotuote eli HeadPower Ohjeistot. Käyttäjän ei tarvitse välittää, missä ohjeistossa haettu tieto on, sillä suuri määrä tuotteita avautuu nyt samassa sovelluksessa. On kuitenkin ihan hyvä muistaa, että kaikilla käyttäjillä ei ole käyttöoikeuksia kaikkeen sisältöön. Jos alkaa käytössä näyttää siltä, että omissa hauissa näkyy usein hakutuloksia, joiden lukemiseen ei ole oikeuksia, kannattaa hankkia laajemmat oikeudet, Mutila suosittelee.